De successtory van Reinecker Reha-Technik GmbH

Hieronder is de historie van Reinecker Reha-Technik te lezen van voor de samenwerking waaruit Lexima Reinecker Vision is ontstaan.

De filosofie van de grondleggers van Reinecker is hier te lezen.

1971

De grondlegger van de onderneming Bernd Reinecker werd gevraagd een documentaire voor de artsen van de Universiteit van Heidelberg te maken. Hem werd tevens gevraagd of er een mogelijkheid was om deze film vergroot op een beeldscherm te projecteren. Bernd Reinecker's eerzucht was gewekt en de technicus ging aan het werk. 

Bernd ReineckerDag en nacht was hij hiermee bezig, hij schroefde camera's op tafels, gebruikte daarbij diverse objectieven en experimenteerde net zo lang tot hij uiteindelijk tevreden was. Het resultaat was het eerste beeldschermleessysteem in Europa en het ontstaan van een onderneming, welke tot aan vandaag succesvol is.

   

 

Videomat Ontwikkeling van het 1ste leesapparaat in Europa:Videomat/Videomatic

De basis van de Videomatic-serie van Reinecker Reha-Technik GmbH is gelegd. Het gaat om een zwart/wit-videomonitor in combinatie met een Vidicon-buizencamera, objectief met vast brandpunt en in hoogte verstelbare schaararm voor instelling van de vergroting.

 

1972

Vanaf dit moment begint Bernd Reinecker samen met zijn broer te bouwen, verder te ontwikkelen en natuurlijk te verkopen. De jonge onderneming begon zich uit te breiden. In 1975 besloot Bernd Reinecker het eerste eigen bedrijfspand te laten bouwen. 

Toenmalige werkplaatsToenmalige werkplaats, Hartenauerstraße in Bickenbach, Hessen

1979

Erkenning van optische hulpmiddelen door de zorgverzekeraar
Een belangrijke stap voor slechtzienden was het oordeel van het Ministerie van Sociale Zaken in Duitsland van 24.04.1979: zeer slechtzienden, die met optische hulpmiddelen, b.v. loepbrillen, niet meer geholpen kunnen worden, hebben recht op de verzorging met een beeldschermleessysteem.

1980

Door de grote vraag naar leessystemen groeide het aantal medewerkers gestadig. Reeds na 5 jaar verhuisde de onderneming op 6.12.1980 met 15 medewerkers naar een nieuw bedrijfspand. En weer 5 jaar later volgde de opening van het eerste filiaal in Winsen/Luhe bij Hamburg.

1986

Inmiddels 50 medewerkers konden hun intrek nemen in het nieuwe bedrijfspand op het industrieterrein Sandwiese in Alsbach-Hähnlein bij Frankfurt am Main.

huidige hoofdvestigingDe huidige hoofdvestiging zonder magazijnen

1987

Opening van het filiaal Zuid in Burgau, Beieren.
In de daarop volgende jaren werden de bestaande productiehal en het hoofdkantoor in Alsbach-Hähnlein in gebruik genomen.

centraleOnze "Thuis" - centrale in Alsbach-Hähnlein, Bergstraße

Service CenterServicecenter, Eichwald

1988

Was opnieuw een uitbreiding van het bedrijf noodzakelijk. Om deze reden werden het servicecenter en het centrale magazijn  voor de in depot zijnde leessystemen van eigen en ander fabrikaat voor de zorgverzekeraars in een ander gebouw ondergebracht en korte tijd later met een paviljoen uitgebreid.

1990

Videomatic EC wordt gelanceerd: het eerste kleuren-leessysteem met geïntegreerde elektronische CCD-chip-camera.

1993

Het eerste voorleessysteem LeseAs type 1 komt op de markt.

Het inmiddels brede assortiment beeldschermleessystemen zorgde voor een sterke concurrentiepositie. Om deze reden volgde in 1993 de opening van drie nieuwe filialen  inBerlijnKeulen en  Gera-Bieblach.

1994

Ontwikkeling van het eerste mobiele leessysteem: MAXLUPE in zwart/wit.

1995

Introductie van het eerste EC-schoolsysteem.

1996

Videomatic EC-Autofocus V1.0
De innovatie in de ontwikkeling van het leessysteem. De Videomatic EC krijgt een autofocuscamera (automatische scherpstelling).

1998

Opening van de eerste buitenlandse vestiging in Nederland / Geldermalsen, Reinecker Reha-Technik Nederland B.V.

1999

MAXLUPE color V1.0

2000

Invoering van een kwaliteitsmanagementsysteem volgens DIN EN 46001: 1996  voor de geldende sector, design, ontwikkeling, productie, montage en technisch onderhoud van elektronische leeshulpmiddelen, voorleessystemen voor blinden evenals elektronische apparatuur voor werkplekken. 

2003

innovatieprijsVideomatic uno bravo wordt tijdens de REHACARE 2003  met de begeerde innovatieprijs onderscheiden.

2005

Meike Reinecker

Meike Reinecker wordt, naast Bernd Reinecker, directeur.

Ontwikkeling van de Videomatic 75. Het is het eerste basissysteem in kleur.

2006

Diverse nieuwe producten geïntroduceerd:
MAXLUPE V 4.0 met laadstation en variabele vergroting
uno capo, het eerste leessysteem met hoogoplossende camera en 17" TFT-beeldscherm
topolino capo, het mobiele camerasysteem met hoogoplossende camera.

2007

Max Reinecker

Bernd Reinecker draagt de leiding aan Max Reinecker over. De leiding wordt nu volledig in de 2de generatie succesvol voortgezet door Meike en Max.

Videomatic RP, hoogwaardig beeeldschermleessysteem met hoogoplossende camera, ideaal voor mensen met Retinitis Pigmentosa (RP) vanwege de lage aanvangsvergroting.

topolino click, het mobiele camerasysteem om in de verte te lezen (schoolbord of in ruimte) of dichtbij, wordt op de markt gebracht. Het apparaat valt op door de flexibiliteit in gebruik, lichtgewicht tijdens transport en de eenvoud van opbouw en inklappen.

2008

Lvhd en Full Lvhd

Kwaliteitskenmerk LVHD (Low Vision High Definition)/FullLVHD wordt ingevoerd. Dit geeft de gebruiker de zekerheid met dit systeem een meer dan goede keuze te hebben gemaakt en het zekere gevoel, dat alle componenten technisch optimaal op elkaar zijn afgestemd. 

Videomatic LUX - LVHD-eersteklas-beeldschermleessysteem met ergonomische pluspunten: monitor en bedieningspaneel zijn verstelbaar voor een optimale leeshouding.

Videomatic 75 AF - LVHD- beeldschermleessysteem, dat opvalt door de eenvoudige bediening met slechts drie knoppen.  

2009

MANO - de 139g lichte en chique elektronische leesloep geïntroduceerd.

2010

Topolino Smart

Met de topoline smart brengen we het nieuwste camerasysteem voor mobiele werkplekken.

2011

Reinecker Reha-Technik viert het 40-jarig bestaan. De vernieuwde topolino capo  kan documentformaten in A3 tonen. De topolino flex met FullHD-camerasysteem en maximale ruimtebenutting van de werkplek maakt de topolino serie compleet voor werkplekken.

flexibel, wijde camerastand, gebruiksvriendelijk

 

 

  

 

De miniMAX is een handzaam instapmodel electronische leesloep voor onderweg. Dit mooie product wint de prestigieuze red dot design award.

miniMax, reddot design award winner 2011

Introductie van de prachtig vormgegeven, compacte mezo  beeldschermloep. Volledig inklapbaar, gemakkelijk op te bergen of mee te nemen.

Mezzo V3 Low

Introductie van de robuste en fraai vormgegeven Reinecker Braillant leesregels

BRAILLIANT 40 CROCHE Rrt

 

2011

Lexima en Reinecker bundelen krachten: de Nederlandse vestiging is nu een gezamenlijke dochteronderneming van Lexima B.V. en Reinecker GmbH. De nieuwe naam luidt Lexima Reinecker Vision.

Met de bundeling van producten en expertise is Lexima Reinecker Vision voortreffelijk in staat zijn om in te spelen op de behoeften van de moderne mens die zich niet wil laten hinderen door zijn visuele handicap. Of het nu gaat om hulpmiddelenzorg voor thuis, op school of op de werkplek, Lexima Reinecker Vision levert de beste kwaliteit en service; de organisatie Lexima / Lexima Reinecker Vision telt als geheel 25 medewerkers. Reinecker Reha-Technik GmbH blijft met haar 120 medewerkers niet alleen topkwaliteit producten leveren aan Lexima Reinecker Vision maar geeft ook de ondersteuning die nodig is om onze cliënten optimaal van dienst te kunnen zijn.

Lexima Reinecker vision